Shoppa mode i Stockholm och på nätet

Jag älskar kläder och mode, det är verkligen inget att hymla med, men jag bryr mig också om vår miljö och jordens resurser. Därför försöker jag alltid vara en medveten konsument och bara handla saker jag verkligen vill ha och som jag vet att jag kommer använda under en längre tid. I detta inlägg tänkte jag därför bjuda på en liten guide till mina absoluta favoritaffärer i Stockholm, men även var jag handlar kläder på nätet (vilket jag faktiskt oftast gör).

MOOD Stockholm

Min favoritgalleria i Stockholm är helt klart MOOD som ligger väldigt centralt inne i stan (Norrmalm). Här finns många fräscha och moderna butiker att utforska och framför allt är stämningen där väldigt trevlig. I gallerian finns bland annat butiken American Vintage, en av mina favoritaffärer. Vintage är trendigt och förmodligen kommer detta mode aldrig att gå ur tiden. Butiken riktar in sig mot modeintresserade som har en känsla för design och enkelhet. Några andra butiker i gallerian är Rodebjer, Samsøe & Samsøe och Scotch & Soda.

Mall of Scandinavia

Även denna galleria är en stor favorit, men den ligger en bit utanför centrum, närmare bestämt i Solna. Dock är det enkelt att ta sig dit med både tunnelbana och pendeltåg. Det jag gillar mest med Mall of Scandinavia är blandningen av butiker – här finns allt från H&M till exklusiva designerbutiker – vilket innebär att det finns något för alla plånböcker. Det absolut bästa är dock att du kan få en personal shopper som kan underlätta shoppingen en hel del, då det kan vara svårt att hitta på egen hand.

post3a

Shoppinggator

Personligen föredrar jag gallerior (jag tycker det är skönt att ha allt under samma tak), men jag vet att en del föredrar shoppinggator, speciellt på sommaren. I Stockholm hittar du både Östermalsstråket och Södermalmstråket, båda lika moderiktiga om du frågar mig – men ändå helt olika. På Östermalm hittar du mer klassiskt mode med mer exklusiva butiker, något som aldrig går ur tiden. På Södermalm hittar du många vintagebutiker där alla moderiktiga hippies hänger. Vad som tilltalar dig väljer du själv, men mode hittar du garanterat.

Zalando

Zalando är helt klart den webbshop jag besöker mest. Dels är de bra på att följa modetrender och dels samlar de mycket på ett och samma ställe, vilket sparar tid. De har också ett stort utbud när det gäller varumärken och prisklasser, så här finns något som passar de flesta. Mode behöver trots allt inte alltid vara dyrt. I utbudet finns allt ifrån trendiga kläder och skor till accessoarer och hudvård för både dam och herr. Här finns även en hel sektion för barn samt en för sport.

post3b

Modetips

Som en liten bonus tänkte jag bjuda på några av mina bästa modetips. Den viktigaste punkten är lite tråkig, men sann – hitta en stil som du känner dig bekväm i. Det är så tråkigt att gå ut och känna sig begränsad på grund av sina kläder, det är helt enkelt inte värt det. Mitt andra tips är att våga prova. Ser du något i en tidning eller liknande som du tycker ser snyggt ut – våga testa! Experimentera dig fram för att hitta ett mode som passar just din smak.