Filmer och bio i Stockholm

Jag älskar inte bara böcker, utan jag älskar även film och går på bio i alla fall en gång i veckan. Det finns många bra biografer runt om i Stockholm och min favorit är Filmstaden i Mall of Scandinavia som har VIP-salonger med bekväma säten. Där kan du kan få mat serverad och även njuta av filmen med ett glas bubbel.

Mina favoritklassiker

Det finns ju en del riktiga klassiker som går att se om och om igen. Dessa avnjuts bäst hemma i soffan med en skål popcorn om du frågar mig. Min absoluta favorit är Casablanca, har du inte redan sett den måste du se den genast! En annan av mina favoriter är Amelie från Montmartre. Jag blir alltid så sugen på att åka till Paris när jag ser den.

En annan av mina favoriter, som berör mig lika mycket varje gång, är Nyckeln till frihet. Morgan Freeman är helt klart en av de bästa skådespelarna genom tiderna. Visste du att den filmen är baserad på en roman med samma namn skriven av Stephen King? Sedan måste jag erkänna att Gudfadern-filmerna också är några av mina favoriter, de har ett riktigt bra manus!

Nya filmer på bio

Nya filmer tycker jag dock bäst om att se på bio, speciellt i de nyare salongerna där ljudet och bilden är riktigt bra. Inte mycket slår att se till exempel Star Wars på IMAX! En av de bättre filmerna jag har sett den senaste tiden är helt klart A star is born med Lady Gaga. Både musiken och handlingen berörde mig verkligen.

post2a

Sedan får vi såklart inte glömma Bohemian Rhapsody, också en av de bästa filmerna som kommit under det senaste året. Queen är ju ett klassiskt band vars musik aldrig dör ut och det var riktigt kul att få se Freddies historia. Rami Malek gjorde ett helt fantastiskt jobb som huvudkaraktären i den filmen och speglade verkligen Freddie Mercury väl, ett jobb som inte är helt lätt.

Biografer runt om i Stockholm

Stockholm har många olika biografer och som jag nämnde är den i Mall of Scandinavia min favorit på grund av deras VIP-avdelning. Jag gillar också Rigoletto som ligger på Kungsgatan, centralt inne i Stockholm. Den biografen öppnades redan 1939 men restaurerades grundligt år 2011/2012. Här får man en känsla av att man befinner sig på en föreställning istället för på en biograf.

post2b

En annan sak som jag gillar med Filmstaden i Mall och Scandinavia är läget och detsamma gäller bion i Kista Galleria. Här kan du kombinera ditt biobesök med en god restaurangmiddag och lite shopping. Det kan med andra ord bli en helkväll med vännerna. Det finns också bra med parkeringsmöjligheter och ibland är det skönt att ta sig utanför de centrala delarna av stan.

Opera och balett på bio

En annan sak jag vill rekommendera för dig som gillar både film och olika shower/föreställningar är att hålla ögonen öppna för olika event som Filmstaden har. Jag har faktiskt varit och kollat på både balett och opera på biosalonger. Det är ett bra alternativ för dig som inte har råd/tid/lust att gå och se den riktiga versionen av exempelvis Svansjön. Väl värt ett besök!