3 bra campingplatser i Sverige

På sommaren gillar de flesta att åka iväg och campa på semestern. Svenskar brukar ofta se till att komma iväg på en campingresa under sin ledighet, men även personer från andra länder gillar att komma till Sverige för att uppleva olika campingmöjligheter. Det finns väldigt många fina ställen att campa på här. Du kan både välja på lite lugnare campingplatser men också mer turistanpassade ställen där det finns massa olika aktiviteter att ta del av.

När du ska iväg på camping finns det några saker att tänka på. Du kan se över expressens checklista för att bli bättre påläst hur du bland annat är en bra campinggranne. De tipsar även om hur du kan undersöka stället du ska till, så du inte missar roliga event och aktiviteter.

En annan viktig sak att tänka på när du ska campa är att se till att skydda din mobil och andra teknik-prylar mot eventuella olyckshändelser. Du kan exempelvis behöva ett mobilskal fyndiq.se som kan minimera risken att din mobil får repor och annan typ av slitage. Du kanske ska utföra olika aktiviteter på campingen eller gå fram och tillbaka till stranden med en massa saker i händerna, det kan resultera i att du tappar din mobiltelefon. Därför är det viktigt att vara förberedd.

Populära campingplatser

Pite Havsbad ligger i Norrbotten och är även känt som Sveriges Riviera. Vid campingen som är belägen vid vattnet finns en strand som nästan är en kilometer lång. Eftersom stället är nära polcirkeln så betyder det att solen ar framme ungefär 23 timmar i streck på sommaren, vilket är helt fantastiskt.

På Pite Havsbad kan du och familjen ta del av många roliga aktiviteter som exempelvis äventyrsbad, bada i havet, gå på tivoli, spela golf och andra roliga saker. För vuxna finns det även after beach och ett bra utbud på restauranger.

Böda Sand hittar du på Öland, det är även den mest kända campingen i Svergie. Stranden är vit och vattnet är långgrunt, det är också den längsta stranden i landet. Hit kommer väldigt många på campingsemester under sommaren. De har ett otroligt vattenland som är en rolig upplevelse både för barn, unga och vuxna. Det finns såklart andra aktiviteter än bara bad, Du kan utföra olika sporter som till exempel löpning, tennis och yoga. I vattnet kan du även ta del av dykning och vattengympa. Har du inte varit på Böda Sand ännu borde du definitivt planera en campingsemester där.

Gustavsvik är en campingplats som finns i Örebro. De har ett exklusivt äventyrsbad med Sveriges längsta vattenrushbanor. Förutom det kan de också erbjuda minigolf, flera olika lekplatser och även ädelfiske för den som är fiskeintresserad. Campingen ligger relativt nära Örebro City, är du sugen på shopping eller utforska restauranger kan du alltid ta en kort promenad dit.